Børnehuset Bøgely
Børnehuset Bøgely
Ravnehusvej 20, Hareskov
3500 Værløse
ahs2@furesoe.dk
72358220
72164622

Kalender

Velkommen til Børnehuset Bøgely.  Her er vores tilsynsrapport.

Praktisk informationFor at I og jeres barn får en god start i Børnehuset Bøgely, forventer vi, at I afsætter tid til at være her sammen med barnet, så vi kan lære hinanden at kende. Perioden varierer fra barn til barn, men påregn en uges tid. Vi knytter 1 til 2 personer til barnet, der i den første tid har den tætteste kontakt til jeres barn. Det er en fordel for barnet at have noget personligt/hjemligt med sig, det er dejligt at sove i egen barnevogn eller have sit eget krammedyr med. Efter den første tid kan I videregive informationer til andet personale i Bøgely, da vi samarbejder i hele huset.

Morgenmad

Tilbydes som hovedregel ikke i institutionen. Den bedste start på dagen er et roligt morgenmåltid sammen med familien. Der er dog mulighed for at få en hyggebid, evt. rugbrød m/ost og mælk mellem 7.00 –7.30.

Kost

Vuggestuebørnene får fuld forplejning, og vi lægger vægt på at kosten er tilberedt af gode råvarer, så vidt muligt økologiske, samt at den er sund, varieret og energigivende. Børnehavebørnene skal selv have madpakke med til frokost, samt et stykke frugt og groftbrød om eftermiddagen,

Fravær/sygdom

Vi modtager ikke syge børn, og vi må ikke give medicin eller naturmedicin. Er du i tvivl, om dit barn kan komme i børnehave/vuggestue, så tænk på at barnet skal være i stand til at deltage i institutionens daglige aktiviteter - inde og ude. Sygdom er efter vores overbevisning ikke det samme som feber, vores erfaring er, at sygdom ikke altid giver feber, men ofte så stor utilpashed hos dit barn, så det ikke kan få noget ud af dagen. Hvis dit barn har en dårlig dag, vil vi kontakte dig for at give dig en orientering. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du skal hente dit barn. Hvis der er smitsomme sygdomme i institutionen, sætter vi opslag på opslagstavlerne. Du kan læse mere om det i vores sygdomspjece, som er lavet i samarbejde med kommunens læger. Det vil være rart, hvis du kan give institutionen besked senest kl. 9.00, hvis dit barn holder en fridag eller bliver hjemme på grund af sygdom. Hvis dit barn har været sygt i en længere periode, vil vi gerne høre fra dig, dagen før barnet kommer tilbage.

Legetøj
VI holder pause med at børnene må tage legetøj med hjemmefra, men hvis børnene har brug for et overgangslegetøj aftales dette med personalerne på stuen.


Påklædning

Dit barn skal have praktisk skiftetøj med til forskelligt vejr, regntøj, gummistøvler og indesko med navn i, samt et sæt skiftetøj. Af hensyn til børnenes sikkerhed bør du ikke anbringe tøj i plastikposer i garderoben, ligesom alle snore i hætter og lign. skal fjernes. Vi forventer at I sætter navn i alt, hvad barnet har liggende i Børnehaven. Vi lægger vægt på at være meget ude uanset vejr og vind, er det vigtigt med praktisk udetøj. Børnene skal have regntøj, som er så stort, at det kan komme uden på flyverdragten eller andet overtøj. De færreste vinterstøvler er så vandtætte, at de kan holde vandet helt ude. Derfor skal børnene have gummistøvler, hvor der er plads til en tyk sok.

Sol

Solcreme og huer (kasketter). Du bør selv sørge for at smøre dit barn med solcreme hjemmefra. Vi supplerer op ad dagen efter behov. Husk en solhat.

Infoba

Al kommunikation sker igennem INFOBA. Du skal krydse dit barn ind enten på computeren i børnehaven eller vuggestuen. Du skal give besked hvis dit barn er syg, holder fri eller ferie. Du skal også give besked hvis en anden henter dit barn.

Hilse på hinanden

I Bøgely lægger vi vægt på at vi hilser på hinanden. Vi som voksne er forbillder for at børnene også lærer at sige goddag og farvel.


Sidst opdateret 26.02 2019